“Ik zie in de beoordelingen vaak terugkomen dat mensen het op prijs stellen dat hun pakketje met de fiets bezorgd is.”

Natalie Jagtenborg is eigenaar van Theo Jansen schoenen in Nijmegen

Schoenenwinkel

Gekozen voor

Fietskoeriersdienst Velocity

Natalie Jagtenborg is eigenaar van Theo Jansen schoenen, een begrip in de Nijmeegse binnenstad. Haar winkel in Passage Molenpoort ligt vanaf volgend jaar midden in een zero-emissiezone. Of ze dit spannend vindt? “Nee hoor. De levering van nieuwe schoenen gaat al zes jaar via een goederenhub, en webshopbestellingen sturen we sinds een jaar per fietskoerier naar onze klanten. Lees haar positieve ervaringen:

Eén keer per dag leveren
Theo Jansen schoenen was een van de eersten die gebruikmaakte van een goederenhub, via Binnenstadservice Nijmegen. Leveranciers komen niet meer direct naar de winkel, maar leveren bij een externe opslag buiten het centrum. Hier worden verschillende leveringen gebundeld en slechts één keer per dag met een elektrische kar naar de schoenenwinkel gebracht. Natalie: “Dat is duurzaam, maar heeft ook logistieke voordelen. Eerder kwamen er veel leveranciers tegelijk, terwijl ik niet de ruimte had om alles te verwerken. Met de goederenhub is er meer opslagruimte en kan ik nauwkeurig plannen hoeveel zendingen we kunnen ontvangen. Veel meer grip dus op mijn goederenstroom!”

Bezorgen per fiets: goedkoper én groener 
Sinds de coronaperiode bestellen klanten steeds vaker via de webshop. Toen het vaste pakketpunt in Passage Molenpoort werd opgeheven, moest Natalie op zoek naar een alternatief om haar bestellingen te versturen. “Het liefst duurzaam, maar ook betaalbaar. Bezorgen via de Nijmeegse Fietskoeriersdienst Velocity bleek een uitkomst, óók voor bezorging buiten Nijmegen door fietskoerierdiensten in andere steden. Het is voor ons zelfs goedkoper dan de reguliere bezorgdienst.”

Extra klantbeleving
Die duurzame aanpak doet wat met de beleving van haar klanten. Natalie: “Als we vertellen dat we per fiets bezorgen zijn de reacties vaak positief. Ondanks dat we nog niet op zaterdag kunnen bezorgen. Ze accepteren het ‘ongemak’ omdat ze weten dat we een duurzame keuze maken.” Of ze overwoog zelf een elektrische bezorgbus aan te schaffen? “Nee, die investering is te groot en bovendien overbodig, gezien de perfecte oplossing met de fietskoerier.”

Natalie is blij met de zero-emissiezones die er nu gaan komen. “Soms balen we als ondernemers van gemeentelijke maatregelen, maar het leidt vaak tot verbeteringen. Het verdwijnen van vrachtwagens uit de binnenstad, maakt het veel aangenamer voor het winkelend publiek.”