“Elektrisch bezorgen levert mij online meer bestellingen op”

Alex van Assen, de Stadsbloemist, Zwolle

Heeft een bloemenwinkel in de binnenstad van Zwolle, bezorgt veel binnen de zone bij bijvoorbeeld horeca en bij klanten buiten de zone.

Gekozen voor

Renault Kangoo E-Tech met een actieradius van ongeveer 100 kilometer

“Drie jaar geleden ben ik met mijn bedrijf verhuisd naar de binnenstad van Zwolle. Omdat ik wist dat ik al mijn bezorgingen vanuit de binnenstad zou gaan doen, heb ik direct een elektrische bestelwagen aangeschaft. Ik lever veel aan horeca in de binnenstad en vond het niet kunnen dat ik dat met bijvoorbeeld een diesel zou doen. Ik vind het ook een beetje bij mijn branche horen. Bloemen staan voor de natuur, ruiken lekker en daar past een diesel niet bij, vond ik. In de toekomst wil ik me ook gaan richten op biologisch geteelde bloemen en daar past de elektrische Kangoo helemaal goed bij.

Twintig bestellingen op één accu
De actieradius van 100 kilometer is voor mijn winkel prima. Ik kan er twintig bestellingen mee bezorgen op een dag en als ik het een keer niet red, gaat de Kangoo aan de laadpaal. Na eventjes laden, kan ik dan de laatste ritjes doen. Dat tussendoor laden komt niet vaak voor. Op drie minuten lopen van de winkel is een publieke laadpaal. Wat mij betreft zou het aantal laadpalen in Zwolle nog wel mogen toenemen, want je bent toch best afhankelijk van een laadpaal. Niet laden betekent voor mij niet leveren.

 

 

Meer bestellingen
Ik zou het zeker toejuichen als iedereen met elektrisch vervoer in de binnenstad rijdt. Bij mij voor de winkel rijden veel bestelbussen en vrachtauto’s met een uitlaat voorbij om andere winkels te bevoorraden. Ze maken lawaai en de lucht in de straat wordt er ook niet schoner op. Als dat straks stil en schoon gebeurt, is dat ook prettiger voor het winkelend publiek.

Als ik nu weer voor dezelfde keuze zou staan, zou ik weer voor een elektrische Kangoo kiezen. Ik ben er best trots op en het levert mij ook meer omzet op. Op de website vermeld ik dat online bestellingen 100% elektrisch worden bezorgd. Ik lees bij bestellingen ook terug ‘Wat goed dat je daaraan denkt’. Mijn klanten lezen ook de krant en kijken het journaal. Ze zijn daardoor ook kritischer en laten niet meer alles wat ze nodig hebben bezorgen door een bestelbus die rijdt op brandstof. Je hoeft als ondernemer ook niet te wachten tot de zero-emissiezone er is. Je kunt ook nu al overstappen op elektrisch vervoer.”