Links naar andere websites

Op deze pagina vind je links naar sites die interessant voor je kunnen zijn.

Over de zones

Overzicht van alle zero-emissiezones
Een kaart waarop alle zones van Nederland te zien zijn. Even inzoomen, dan worden de zero-emissiezones zichtbaar.

Vervangjevervoer.nl
Een verzamelsite met veel informatie over alternatieve manieren van vervoer. Over samenwerken met andere ondernemers, over laadpalen op eigen terrein en het vervangen van je huidige bus door een elektrische variant of een vrachtfiets.

Over elektrische bestelbussen

Welke elektrische bestelbus past bij jou?
Vul het kenteken van je huidige bestelbus in en de rekentool laat zien welke elektrische alternatieven er zijn en vergelijkt ook meteen de kosten.

Vergelijk kosten elektrische bestelbus over langere tijd
Dit artikel laat zien dat een elektrische bestelbus over langere tijd goedkoper kan zijn.

Overzicht elektrische bestelauto’s en bestelbussen 
Welke elektrische alternatieven zijn er al op de markt? De ANWB zet alle beschikbare modellen naast elkaar met handige informatie over actieradius en laadtijd.

Elektrische bestelbus en aanhanger
Elektrische bussen kunnen prima een aanhanger trekken. Soms moet je iets aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. In dit artikel lees je hier meer over.

Hoeveel kilometer rijdt een ondernemer gemiddeld?
Gemiddeld reden bestelbussen in hun eerste jaar in 2020 gemiddeld 163 kilometer per dag. Lees hier meer hoeveel kilometers er per dag gemiddeld in jouw bedrijfstak gereden worden.

Totale kosten van een elektrische vrachtauto
Een rekentool waarmee je de Total Cost of Ownership kunt berekenen van een elektrische vrachtauto. Deze tool neemt alle kosten mee: de aanschafprijs, subsidies, afschrijving, onderhoud en energie.

Occasionaanbod elektrische bestelauto’s
Gaspedaal bundelt het occasionaanbod van 40+ autosites, waarbij elektrische bestelauto’s handig zijn gefilterd voor eenvoudige vergelijking en verkenning door bezoekers.

Over laden

Alle laadpalen in Nederland
Bekijk op deze kaart bij je in de buurt of bij je bestemming waar de laadpalen staan. Per laadpaal kun je ook zien met welke stekker je rekening moet houden en met hoeveel kW de paal laadt.

Laden van elektrische auto’s op de zaak
Een startgids van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alles over het opzetten van laadinfra voor je elektrische voertuigen.

Impact van laden op een rit
Een tool die je inzicht geeft over de laadtijd als je elektrisch gaat rijden. Vul de lengte van je ritten in en de tool laat zien hoeveel laadtijd je op een rit nodig hebt.

Elektrisch opladen, zo werkt het
Snelladen, laadpas en een laadpaal plaatsen. Allemaal nieuw als je straks elektrisch gaat rijden. De ANWB zet alle informatie over laden onder elkaar.

Laadpassen vergelijken
Deze website vergelijkt alle verschillende laadpassen met elkaar. Zijn er abonnementskosten, is er een starttarief bij een laadbeurt? Er staan ook drie tips op zodat je beter kunt kiezen welke pas bij jouw gebruik past.

Over stadshubs

Stappenplan voor gebruik van een stadshub
Heb je een grote of kleine hub nodig, waar zitten deze en wat zijn de contactgegevens van de hub die je nodig hebt. Bekijk het hier, stap voor stap.

Alles over stadshubs
De website Logistiek.nl verzamelt het laatste nieuws en de ontwikkelingen op het gebied van stadshubs.

Subsidies en fiscale voordelen

SEBA-subsidie
Dit is de aankoopsubsidie voor ondernemers die een elektrische bestelbus aanschaffen. Een link naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

DKTI-transport
Meer informatie over de subsidie die je kunt aanvragen voor duurzame initiatieven binnen de transportsector. Een link naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

AanZET 
Meer informatie over de aanschafsubsidie voor elektrische vrachtauto’s. Een link naar website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

MIA/Vamil 
Meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek op de website van de Belastingdienst.

EIA
Meer informatie over de Energie-investeringsaftrek voor duurzame investeringen op de website van de Belastingdienst.

KIA
Meer informatie over de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek op de website van de Belastingdienst.