“We hebben een feestelijk product. Dat wil je niet afleveren met een ronkende diesel”

Rob Marijs, Maison Kelder, Den Haag

Is manager bij een ambachtelijke banketbakkerij en heeft twee vestigingen buiten de zone.

Gekozen voor

Nissan NV200, WLTP 130 km

“We zijn een ambachtelijke banketbakkerij met een hele goede naam. Zo eentje waar je voor omrijdt. Soms krijgen we zelfs bestellingen uit Den Bosch of Utrecht. Dat bezorgen we ook gewoon hoor. Maar het meeste is toch in Den Haag. In de binnenstad rijden we al zeven jaar elektrisch onze bestellingen rond. Onze Nissan is omgebouwd met een koeling die op zonnepanelen werkt, dan blijven de taarten en gebakjes lekker vers. En we rijden er geen kilometer minder om, door die zonnepanelen.

Vrolijk moment
“We waren één van de eersten met een elektrische bestelbus. We hadden alleen een foto gezien van deze Nissan. Je kon zelfs nog geen proefrit maken. We wilden graag een bijdrage leveren aan een schonere binnenstad. En we vonden dat een schone bestelbus beter bij onze uitstraling paste. We hebben een luxeproduct, vaak voor de vrolijke momenten in het leven. Dan wil je niet een ronkende dieselbus voor je deur als we onze producten komen afleveren. Dat zou hetzelfde zijn als onze chauffeurs chagrijnig een taart komen afleveren. Dat doen ze ook met een glimlach, vandaar onze keuze voor elektrisch.”

Nauwelijks onderhoud
“Deze Nissan heeft een kleine accu. We kunnen er 130 kilometer mee rijden. Dat lijkt niet veel, maar het is voor ons op een dag voldoende. En de chauffeurs rijden er graag in. Opladen doe ik ’s nachts, op eigen terrein en dat is wel een stuk goedkoper dan diesel. Onderhoud hebben we ook nauwelijks. Elk jaar een APK, er is een keer een rubber ringetje vervangen en een paar keer nieuwe banden. Dat kun je wel meenemen in je afweging als je een elektrische bestelbus wilt aanschaffen. Veel minder onderhoudskosten.”

Rondje elektrisch
“Voor ons is elektrisch rijden de normaalste zaak van de wereld. Onze ervaring delen we graag met andere ondernemers. En, als je langs wilt komen en een rondje elektrisch wilt rijden, kan dat ook