“Snel langs verschillende adresjes in de binnenstad met een elektrische Carver Cargo”

Tom Kuijvenhoven, schoonmaakbedrijf Tojina, Oegstgeest

Maakt bedrijven schoon, beheert algemene ruimten van huurwoningen, reinigt gevels en reclameborden

Gekozen voor

De elektrische Carver Cargo die elke dag 110 kilometer door Leiden rijdt langs verschillende panden van klanten

“Onze medewerkers maken in Leiden en omgeving kantoren schoon en de algemene ruimten van studentenhuizen. We wassen ook de ramen van winkels en doen huisontruimingen. Wat we ook doen op een dag: we maken veel kilometers. Soms lijken we wel een taxibedrijf. Elke bestelbus rijdt zo’n 50.000 kilometer per jaar bij ons. We hebben veel opdrachten in de binnenstad van Leiden. Eén medewerker gaat langs meerdere panden op een dag om daar schoon te maken. Om snel langs al die adresjes te gaan, heb ik een Carver Cargo aangeschaft. Het is een soort elektrisch mini-autotootje en je mag ermee over het fietspad en overal op de stoep parkeren. Perfect! Ook omdat je er geen rijbewijs voor nodig hebt.

Uiteindelijk goedkoper
Ze zijn niet goedkoop die Carvers, maar door minder brandstof- en parkeerkosten verdien ik ‘m zeker weer terug. En het valt lekker op en is gratis reclame voor m’n bedrijf. Het levert ook nog ’s een tevreden medewerker op die gemakkelijk z’n stofzuiger en schoonmaakspullen kan meenemen. Als hij ergens aan het schoonmaken is, laadt de Carver op aan een stopcontact en kan hij 110 kilometer per dag rijden. Hiervoor had ik een elektrische vrachtfiets, maar het voordeel van de Carver Cargo is dat je droog zit als het regent en fietsers zien je meer als auto. Ze gaan iets sneller voor je aan de kant.

 

Duurzaam imago
Mijn bedrijf is verder ook milieubewust, we gebruiken afbreekbare producten bij het schoonmaken en bij een huisontruiming sorteren we alles en bieden we het afval gescheiden aan. Kleren gaan naar het Leger des Heils, dat ervoor zorgt dat ze bij mensen terechtkomen die ze kunnen gebruiken. Verder heb ik nog een aantal lease-dieselbestelbussen, maar zodra het contract afloopt vervang ik deze door elektrische bestelbussen. De eerste komt binnenkort, een Opel Vivaro-e. Alle financiële voordelen zijn mooi meegenomen, maar ik doe het ook echt uit milieu-overwegingen. Je wilt toch ook een bijdrage leveren aan een betere wereld. Ik ben net opa geworden. Ik wil dat mijn kleinkinderen in een schone wereld kunnen opgroeien.”