“Niet wachten op elkaar maar gewoon doen”

Anwar Baaroun, Snoopies, Ede

Heeft twee zoetwarenwinkels in het centrum van Ede en Zutphen.

Gekozen voor

Personenauto MG ZS EV, actieradius 263 km (WLTP)

“Iedereen houdt van snoep. De meeste bezoekers van mijn twee winkels zijn jongeren. Omdat zij influencers uit Nederland en Amerika volgen, kan het zomaar zijn dat er ineens veel vraag is naar Taki’s chips uit Mexico of dat het drankje Prime een hit is dankzij twee bekende Youtubers die het aanprijzen. Dan zorg ik natuurlijk dat ik dat in huis heb.”

De overstap naar elektrisch rijden
“Ik lease nu tweeëneenhalf jaar deze elektrische MG. Het is niet zo dat je door lease allerlei subsidies misloopt. Die gaan in mijn geval naar de leasemaatschappij en die verrekent ze in het maandelijks leasebedrag. De overstap van brandstof naar elektrisch leasen was voor mij financieel goed te doen. Elektrisch is iets duurder maar je mag het van de winst afhalen en daardoor betaal je minder belasting. Het bereik van de MG is met zo’n 250 kilometer voldoende voor een dag. Ik laad op binnen mijn eigen stroomcontract, dat is veel goedkoper dan bij een openbare laadpaal. Dus als het kan, raad ik iedereen aan om een laadpaal te laten installeren op eigen terrein.”

Mijn drijfveren
“Ik ben elektrisch gaan rijden voordat ik ooit gehoord had van de zero-emissiezones. Ik vroeg me wel eens af hoe de wereld er straks uitziet als we met z’n allen op deze voet doorgaan. Voor mijn kinderen en voor mijn toekomstige kleinkinderen. Dat er iets moet veranderen is voor mij duidelijk en dan ben ik iemand die niet op anderen gaat wachten. Ik doe zelf wat ik denk dat nodig is voor een betere wereld. Mijn motto is: niet wachten op elkaar maar gewoon doen!”

Lekker zoeven
Ondertussen zoef ik al een paar jaar lekker elke werkdag van woonplaats Apeldoorn naar één van de filialen. De bezorgingen in Ede en Zutphen en de ritjes naar de groothandel, doe ik met de MG. Alles wat ik op een normale werkdag rijd, lukt me met één acculading.

Ik begrijp dat de zero-emissiezones voor veel ondernemers een ‘hobbel’ zijn. Maar als je op tijd begint met het nadenken erover en je voorbereidt, heb je straks geen last van die zone. Ik zou zelf niet anders meer willen. Elektrisch rijdt zo comfortabel en helemaal als je weet dat je goed bezig bent.”